Ole Feet, Morten Vilhelmshaugen, Lars Nilsen og Neil Samuelsen

Styret i POB AS har ansatt Ole Feet (61) som ny administrerende direktør i selskapet.

– Feet er i dag daglig leder i Hedalm Anebyhus, og har lang fartstid i byggebransjen. Tidligere har han blant annet bekledd stillinger som administrerende direktør for Block Watne AS og konsernsjef i BWG Homes, skriver selskapet i en pressemelding. Feet har også erfaring som konsernleder i Trysilhusgruppen AS. Han tiltrer 4. januar 2021.

– Eierkollegiet i POB er svært tilfreds med å kunne ønske Ole velkommen til POB, uttaler hovedaksjonær Lars Nilsen i meldingen.

Daglig leder Morten Vilhelmshaugen hadde første arbeidsdag i POB i 1999, og har vært toppsjef siden 2010. Vilhelmshaugen er en betydelig aksjonær i selskapet og går etter eget ønske over i en annen rolle i selskapet. Han ønsker sin etterfølger hjertelig velkommen inn på POB-laget.

– Ole har akkurat de kvalitetene og styrkene vi var på leting etter. Vi ønsket oss en entusiastisk og bransjesterk leder som har stor gjennomføringsevne, og det er nettopp det vi nå har fått gjennom ansettelsen av Ole, sier Vilhelmshaugen.

Feet er stolt over å ha fått muligheten til å lede POB.

– Ja, jeg er både stolt og glad over å ha fått denne muligheten. Jeg har fulgt POB i mange år, og opplever selskapet som ambisiøst og fremoverlent i en utfordrende men veldig spennende tid for hele bransjen. Først og fremst gir markedssituasjonen oss nå muligheter, og de ser jeg fram til å gripe sammen med de mange flinke folkene i POB, sier Feet i meldingen.

Lars Nilsen benytter anledningen til å berømme Morten Vilhelmshaugen for hans utrettelige innsats i selskapet gjennom mer enn 20 år.

– Morten har gjort en fremragende jobb, og har stått i front for en nærmest kontinuerlig vekst det siste tiåret. Han vil fortsatt være en svært viktig ressurs for selskapet fremover.

– Vår viktigste jobb som styre er å legge til rette for økt konkurransekraft og verdiskapning – forankret i det overgripende verdisettet POB som bedrift styrer etter. I tillegg til å intensivere satsingen på bolig fremover for å bli en komplett leverandør i hele verdikjeden, vil vårt samfunnsansvar med fokus på miljø, lærlinger og medarbeiderutvikling fortsatt være viktig. I dette perspektivet bringer Ole til torgs spisskompetanse vi mener er akkurat den rette til å ta POB det neste steget, og vi er glade over å ha fått ham om bord, sier Nilsen.