Byggeplass: SPAR Kongsberg

I disse dager reises SPAR-butikk nummer 270 – SPAR Kongsberg. Butikken bygges av det Lier-baserte entreprenørkonsernet POB. Oppdragsgiver er Toppen Eiendom, et selskap eid av eiendomsinvestor Iver Spiten fra Kongsberg.

SPAR er verdens største supermarkedkjede med mer enn 13.000 butikker i tett på 50 land. I Norge driftes kjeden av Kjøpmannshuset Norge AS, et profilhus for kjøpmannseide butikker i NorgesGruppen. I sammenslutningen finnes det totalt 269 SPAR-butikker, og 27 EUROSPAR-butikker.

– Butikken bygges på toppen av høydedraget Gamlegrendåsen rett i utkanten av Kongsberg sentrum, på folkemunne er området kun kjent som «Toppen», forklarer byggeleder Knut Erik Albjerk i POB.

Nylig vedtok Kongsberg kommune ny reguleringsplan for det aktuelle området – Toppen Industripark.

– Planområdet er på totalt 180 dekar og favner begge sider av dagens E134 Drammensveien. Området strekker seg fra det kjente landemerket Aass kafeteria til Plantasjen-butikken, sistnevnte ligger mer eller mindre vegg i vegg med de nye SPAR-lokalene, orienterer Albjerk.

Den nye SPAR-butikken får et samlet areal på 1.800 kvadratmeter, hvorav cirka 200 er beregnet på ekstern leietager. Butikken bygges i stål, med sandwichelementer på utsiden. Toppen-jobben er POBs andre supermarked-oppdrag i regionen på kort tid.

– Vi var totalentreprenør på KIWIs nye miljøbutikk på Skollenborg som åpnet i juni i fjor. Nylig inngikk vi også kontrakt med Kongsberg Teknologipark om bygging av nye kontorlokaler og montasjehaller på «Arsenalet» i Kongsberg. Det har vært et strategisk viktig mål for POB å komme inn på det viktige Kongsberg-markedet. Det er gledelig å se at vi lykkes i bestrebelsene, avslutter Albjerk.

Toppen-oppdraget hadde oppstart i september, og forventes ferdigstilt til påsken 2020.