Illustrasjon: Volmax Kongsberg

POB Entreprenør har signert med Cognia Eiendom om prosjektering og bygging av et nytt verkstedbygg på Toppen næringspark i Kongsberg.

Det skriver POB Entreprenør i en pressemelding mandag.

Ifølge meldingen er prosjektering allerede i gang, og selve byggingen starter i januar 2021. Prosjektet gjennomføres som totalentreprise, og POB Entreprenør håndterer alle fag med tilhørende prosjektering.

– Oppdraget er av kjent karakter for POB Entreprenør, hvor vi kan benytte vår kjernekompetanse og som totalentreprenør har vi denne kompetansen in-house for hele prosjektet, sier salgs- og markedsansvarlig Per-Magne Doull.

Bygget oppføres i stål og sandwichelementer, og vil inngå som en del av yrkesbilleverandør Volmax sitt storbilanlegg. Bygget skal forsynes med bergvarme, og over 50 prosent av taket skal beplantes med sedum. Verkstedbygget bygges med løp for periodisk kjøretøykontroll, vaskestasjon og hall for klargjøring av nye lastebiler.

– Vi har tidligere bygget lignende næringsbygg på Liertoppen og med referanse fra bygging av Kiwi Lerberg som vår første Grønn i svingene-bygg med sedumtak, blir det spennende for oss å kombinere dette i det nye bygget for Volmax i Kongsberg. Det er for tiden stor utvikling i Kongsberg. POB befester sin posisjon i regionen, og fortsetter sin satsning i området. Vi vil takke Cognia for oppdraget og ser frem til samarbeidet gjennom 2021, sier Doull.

Prosjektet har forventet ferdigstillelse i desember 2021.