Tidlig om morgen tirsdag 15. november lå alt klart til å ta imot den første betongbilen i det som skulle bli en lang dag på byggeplassen på Bangløkka i Drammen.

Prosjektleder Kjetil Ellefsen og øvrige prosjektkollegaer i PoB Entreprenør sto klare allerede klokken 04.30 til å starte jobben.

Før dagen er omme skal Ellefsen og kollegaene ta imot hele 100 lass med betong – alle til ett og samme oppdrag, det massive bygget som sakte men sikkert reiser seg på Bangeløkka i Drammen. Hokksund Betong står for betongleveransen, og selskapet har lagt en detaljert plan for avviklingen av storstøpen.

Ticon Eiendom er byggherre for bygget som oppføres på Bangeløkka. PoB Entreprenør har totalentreprisen på bygget som består av 9.000 kvadratmeter kontorlokaler samt en parkeringskjeller på 4.500 kvadratmeter. Når daglig leder Morten Vilhelmshaugen i PoB etter at storstøpen er kjørt trygt i mål skal oppsummere det vellykkede resultatet, trekker han frem nøkkelord som planlegging og samarbeid.

– Jeg vil berømme Hokksund Betong for sin del av gjennomføringen. God planlegging er en viktig faktor og den åpenbare kvaliteten i denne bidro til at gjennomføringen gikk mer eller mindre på skinner. Jeg vil også trekke frem sjåførene; nøyaktighet og ære i utførelsen bidro til at resultatet ble av høy kvalitet, sier han.

Dagens betongleveranse var på 800 kubikkmeter og når bygget ferdigstilles i januar 2018 så har Hokksund Betong levert totalt 5.500 kubikkmeter med betong.

– Dette oppdraget er for oss en tillitserklæring og en bekreftelse på at vi er konkurransedyktige på jobber i denne størrelsen. Jeg vil også trekke frem samarbeidet vi har med våre kollegaer i Vestfold Betong som bidro på deler av dagens storstøp. Og bare så det er sagt; en storstøp som denne vi utfører i dag handler mye om at tilretteleggingen på byggeplassen er perfekt, og den æren skal tilskrives PoB Entreprenør, uttaler driftsleder i Hokksund Betong, Kjetil Solli.

De nye næringslokalene blir en del av Bangeløkka Næringspark og får sentral beliggenhet ved Drammens innfallsport, med synlighet og avkjøring rett ved E18 motorveien mellom Oslo og Kristiansand samt E134 til Kongsberg/Notodden/Haugesund.